مواد لازم:برای 6 تا 8 نفر
1- برنج یک کیلو
2- گوشت بره یا مرغ 1/5 کیلو
ماست کیسه یک کیلو
زعفران ساییده 2 قاشق مربا خوری
روغن 2500 گرم
- تخم مرغ 5 تا 6 عدد
طرز تهیه:
گوشت بره یا مرغ را میپزیم بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد استخوانهای بره یا مرغ را میگیریم
زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بهم میزنیم نصف از زعفران ساییده حل شده در آب جوش را
با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بهم میزنیم و گوشت مرغ یا بر ه را
درماست می خوابانیم پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و
یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت را در آن جوابانده ایم در آن میریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم
و مایه را در ته ظرف با قاشق صاف میکنیم. مقداری گوشت روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم
وبقیه گوشت را روی برنج می چینیم وبا بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار می
دهیم که به بچسبد آب مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در
ظرف باقی مانده مخلوط می کنیم این مایه را روی سطح برنج می دهیم در ظرف را می بندیم و ظرف را در فر یا
روی آتش قرار می دهیم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت می گذاریم دم بکشد (حرارت فر 350 درجه
فارنهایت) توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد ته دیگ ته چین کلفت تر می شود و
موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین می دهیم ته چین را در صورتیکه در ظرف نسوز آماده کردیم
ممکن است بطور قالبی در دیس برگردانیم و در صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم را از روی آتش بر می
داریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود کشیدن بطوری که گوشت و برنج از هم جدا نشود
تکه تکه با کفگیر در دیس می کشیم و دقت می کنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود این
ته دیگ را روی دیس پلو می چینیم. ممکن است ته چین را در تابه مسی متناسب با مقدار مواد تهیه کرد در این
صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر می شود، ممکن است 2 کیلو ماست کیسه را در دستمالی بریزیم آب
آن که گرفته شد و در حدود یک کیلو گردید مصرف کنیم.
بر گرفته ازپاتوق شیکموها